Sfaturi pentru amenajarea dormitorului cu buget redus

Dormitorul este camera de relaxare si odihna, deci trebuie sa fie cea mai confortabila incapere din locuinta. Un dormitor corect amenajat, este unul care sa produca placere, sa fie adaptat la nevoile personale, bine organizat in functie de spatiul disponibil. Daca tii seama de o serie de sfaturi poti amenaja dormitorul de vis cu un buget rezonabil. 

Alege culori naturale, calde

Cum am mentionat dormitorul se doreste a fi o camera de relaxare. Prima regula de care trebuie sa tii seama cand vine vorba de amenajare este cea de culoare. Nuantele calde, neutre au efecte calmante si imbunatatesc starea de spirit, in plus au efect vizual deosebit creand senzatie de spatiu larg. Poti crea impresie de spatiu chiar si intr-un dormitor de bloc, daca alegi sa pictezi peretii intr-o nuanta calda de bej, crem sau o culoare pastel.  Odata aleasa culoarea reprezentativa, te poti orienta catre celelalte detalii: mobilier, accesorii, decoratiuni.

Nu incarca cu mobilier

Un dormitor confortabil este unul simplu, functional. Piesele principale care nu trebuie sa lipseasca sunt patul, dulapul si noptiera. Cand vine  vorba de pat nu trebuie sa faci compromisuri. Acesta este locul in care petreci o treime din viata! De aceea este important a fie adaptat necesitatilor; orienteaza-te cate un model bine inchegat, de calitate si completeaza-l cu o saltea pe masura care sa iti asigura odihna necesara. Cu putin interes poti achizitiona un pat exceptional fara sa cheltui sume astronomice. Achizitioneaza un pat cu lada, astfel castigi si spatiu de depozitare valoros! 

Dulapul trebuie sa fie si el adaptat necesitatilor; un dulap subdimensionat nu iti va satisface necesarul de spatiu, iar obiectele lasate la intamplare vor crea senzatie neplacuta de dezordine!  

Chiar daca spatiul din camera nu este unul foarte generos nu renunta la noptiera! Aceasta piesa are rol functiona si estetic important, in plus sustine obiecte neinsemnate care imbunatatesc viata!

Cand vine vorba de paleta cromatica nu ezita sa alegi corpuri de mobilier in culori naturale, deschise cu design simplu daca dormitorul este unul putin spatios. In cazul incaperilor spatioase, te poti juca cu piese de mobilier masive si contraste cromatice. 

Nu uita de draperii, perdele si covoare

Daca perdelele au rol decorativ, estetic, draperiile sunt elemente care au si rol functional important. Pentru a beneficia de somn odihnitor atat in timpul iernii cat si in noptile scurte de vara te poti orienta catre draperii cu structura speciala care nu permit trecerea luminii. Un dormitor cu linii simple poate fi completat de draperii cu design minimalist, in  culori complementare sau contrastante. Aici poti iti poti pune amprenta, alegand modele cu design care te fac sa te simti bine si produc placere. 

Covorul este si el un accesoriu ce imbunatateste aspectul estetic al incaperii, de aceea nu trebuie ignorat. Culorile safe pentru covor raman cele neutre, insa te poti juca cu elementele de design pentru a beneficia de atmosfera mult dorita. Modele cu imprimeuri stilizate continua sa fie cele mai apreciate. 

Oglinda elementul cheie care completeaza un dormitor bine gandit

Se spune ca oglinda aduce energii pozitive, de aceea nu trebuie sa lipseasca din camera de odihna. Un dormitor primitor cu design bine gandit este completat de o oglinda pe masura. Intrucat sunt disponibile intr-o varietate mare de forme, innobilate cu rame deosebite, alegerea oglinzii perfecte poate fi o sarcina cu adevarat placuta.