5 rase de caini prietenoase cu copiii

Cainii sunt dupa cum se stie cei mai buni prieteni ai oamenilor, deci sunt companioni potriviti pentru copiii nostri. Alegerea cainelui perfect pentru familie nu este o sarcina tocmai usoara, nu toate rasele sunt potrivite pentru  copii. Trasaturile pe care trebuie sa le detina animalul de companie de familie sunt: rezistenta, temperament bun, energic, inteligenta.

Un caine bun este unul rezistent, bland prietenos, care sa tina pasul cu energia copiilor. De asemenea trebuie sa fie un animal calm care sa poata forma legaturi cu cei mici si sa se transforme in partenerii de joaca. Micuti nostri apreciaza inteligente, deci un caine care sa raspunda la giumbuslucuri si care sa respecte comenzile este ideal. Iata care sunt conform specialistilor cele mai bune rase de caini pentru familii:

Labradorul 

Cainii labradori sunt loiali, inteligenti, prietenosi. Nu sunt agresivi si nici timizi, sunt pusi pe joaca si sunt rabdatori cu copii. Aceste trasaturi ii transforma in parteneri perfecti de joaca. Pentru ca au nevoie de multa miscare sunt animalele de companie ideale pentru familii cu copii mici si scolari.  Inteleg jocul si joaca si sunt capabili sa faca activitatea in una mai interesata, mai placuta. Alegerea unui labrador este cu siguranta una foarte buna, legatura formata intre animal si membrii familiei este una puternica, de durata iar adaptabilitatea acestuia este foarte mare.

Curly Retriever

Caini din rasa Curly Retriever se remarca datorita inteligentei sclipitoare. Animalele din aceasta rasa sunt usor de dresat si raspund foarte bine la comenzi. Sunt extrem de prietenosi si nu sunt agresivi, de aceea sunt parteneri ideali pentru copiii nostri. La fel ca si cei mici sunt foarte energici si iubesc sa se joace, chiar daca prefera spatiile deschise, se adapteaza usor si la traiul in interior. 

Golden Retriever

Cateii din aceasta rasa sunt companioni plini de viata, sunt energici si afectuosi. Chiar daca este un caine de talie mare se adapteaza perfect la traiul in apartament. In fapt sunt considerati caini de poala, pentru ca adora sa petreaca timpul astfel. Nu sunt galagiosi, insa anunta imediat venirea intrusilor in locuinta, sunt intotdeauna rabdatori cu copiii, loiali si dragalasi. Sunt caini de paza foarte buni insa nu au instincte de atac. Aceste animale se poarta exceptional in prezenta copiilor, singurul lucru care ii irita este izolarea. Golden Retriever nu tolereaza singuratatea. 

Beagle 

Cainii din rasa Beagle sunt energici si jucausi si apreciaza compania si joaca copiilor. Talia medie este un atu in special daca spatiul de locuit nu este unul  extrem de generos. Sunt colorati, bine proportionati si se comporta bine in preajma altor animale. Nu sunt foarte galagiosi si iubesc copii, sunt inteligenti si raspund la dresaj si comenzi. Datorita acestor trasaturi sunt animale de companie potrivite pentru familii cu copii.

Bulldog englez

O alta rasa recomandata copiilor este Bulldog englez. Cainii din aceasta familie sunt sensibili, cuminti, linistiti si protectori. Sunt dornici de joaca, insa nu sunt exagerat de energici, sunt prieteni loiali foarte grijulii. Au talie mica si atitudine prietenoasa de aceea sunt caini de companie perfecti pentru apartament.