Cum sa faci acasa manichiura ca la salon, 5 trucuri simple

Aspectul mainilor este important, indiferent de domeniul de activitate. O manichiura perfecta nu arata doar grija si stima de sine este asociata de cele mai mule ori cu respectul fata de cei cu care interactionezi. Multi considera ca mainile sunt asemeni unei carti de vizita si ofera informatii valoroase despre persoana proprie.

Salonul ramane cea mai eficienta solutie de a te bucura de o manichiura perfecta, insa in anumite situatii, timpul nu iti permite sa treci pragul acestuia, oricat ai incerca. In astfel momente te poti mobiliza si poti realiza singura manichiura. In randurile urmatoare vei descoperi cateva trucuri care te vor ajuta sa te bucuri de unghii perfecte asemeni celor obtinute la salon.

  1. Achizitioneaza produse de calitate

Produsele de foarte buna calitate sunt cheia catre o manichiura de calitate. Nu iti trebuie maiestrie si spirit artistic pentru realizare unor unghii perfecte, ci doar produse de foarte buna calitate. Daca te-ai hotarat sa ai o trusa de rezerva, pentru momentele de urgenta trebuie sa nu faci rabat la calitate. Pila, bufferul, baza pentru unghii si lacul trebuie sa fie din categoria “de exceptie”, astfel vei putea realiza unghii cu aspect impecabil. Daca doresti sa te bucuri de avantajele unei oje durabile, poti investi si intr-o lampa UV, astfel vei avea parte de o manichiura durabila, realizata acasa.

2. Pregateste de la inceput toate instrumentele

Chiar si manichiura simpla realizata acasa necesita mai mult decat o simpla sticluta cu oja… inainte de a te apuca de treaba ai grija sa ai la indemana toate instrumentele, de la dischete de bumbac si pila de unghii, la forfecuta, prosoape de hartie, perie pentru unghii si dizolvant pentru curatare. Punand laolalta toate instrumentele vei economisi timp si te vei putea concentra asupra operatiunilor pe care doresti sa le realizezi!

3. Acorda un plus de atentia procesului de curatare

O manichiura perfecta se realizeaza doar daca unghiile sunt bine curatate! Inainte de orice alt tratament trebui sa te asiguri ca lacul este indepartat in totalitate. Odata cu lacul sunt indepartate si resturile de murdarie si excesul de grasime. Acest proces implica si curatarea cuticulelor, care trebuie inmuiate in apa calduta si apoi indepartate, fie impinse. Lipsa lor ofera un aspect ingrijit si elegant unghiilor. Trebuie sa fi atenta orice ramasita de piele moarta strica aspectul manichiurii si poate produce infectie.

4. Da forma, pileste, lustruieste

Forma unghiilor nu trebuie neglijata. Daca ai unghii scurte, realizarea formei nu trebuie sa iti dea batai mari de cap, nici daca doresti sa mentii forma anterioara nu ar trebui sa ai mult de lucru. Pilirea ulterioara este un pas cheie pentru o manichiura perfecta, asta pentru ca aderenta unghiilor este mai buna odata ce luciul natural este indeparta.

Atat procesul de pilire cat si cel de lustruire trebuie realizate cu atentie.  Realizate prea agresiv ar putea afecta sanatatea unghiilor si aspectul final al manichiurii. Inainte de a trece la urmatorul pas este important sa indepartezi corect toate resturile de pulbere rezultate in urma pilirii.

5. Aplica baza, oja si lacul de finish

Trebuie mentionat ca baza trebuie folosita atat in cazul manichiurii clasice cat si in cazul celei cu oja semi permanenta. Aceasta protejeaza unghiile si face ca aderenta sa fie mai buna. Pentru aplicarea lacului este indicat sa ai la indemana instrumente de curatare a surplusului, astfel aspectul final va fi cel dorit. Nu uita oja aplicata in strat prea gros poate favoriza formarea bulelor de aer, care ofera aspect inestetic si duce la indepartarea rapida a ojei, deci este indicat sa te limitezi la un strat sau doua. In final trebuie sa pui si ultimul strat, de finish care ofera aspectul lucios mult dorit si contribuie la realizarea corecta a sigiliilor.