Tendintele actuale in dezvoltarea stomatologica

Pediatria stomatologica este prima sectiune a stomatologiei pe care o intalneste un pacient. Modul in care copilul face cunostinta cu dentistul, va duce la viitoarea atitudine a sa fata de tratamentul ulterior, inclusiv la varsta adulta. In timpul primelor vizite la clinica dentara, pacientului se gandeste la propria sanatate, chiar daca are unele retineri. In ultimii ani, pasta de dinti si eficienta tehnologiei de ingrijire dentara, precum si calitatea materialelor de recuperare, au fost imbunatatite semnificativ. Cu toate acestea, dezvoltarea de noi tehnologii a avut drept scop obtinerea unei procesari mecanice mult mai rapide si mai eficiente a cavitatii carioase. Astfel, a fost dezvoltat produsul Carisolv de catre producatorul Suedez RLS Global. Carisolv poate fi achizitionat de pe site-ul implantdivision.ro. Implant Division SRL este unic importator si distribuitor al produsului Carisolv in Romania.

Tendintele actuale in dezvoltarea stomatologica

Carisolv permite efectuarea unor manipulari medicale cat mai convenabile si mai putin dureroase. Acest lucru este deosebit de important la receptia copiilor. Copiii sunt ingroziti de sunetul unui instrument dentar de lucru si de tipul injectorului, ceea ce duce la respingerea tratamentului planificat al cariei dentare si a complicatiilor sale. Ca urmare, a fost gasita o metode alternativa de tratare a cariei dentare, care este atat de urgenta si necesara. Desi este imposibil sa se abandoneze complet metoda mecanica de tratament, este posibil sa se reduca timpul de lucru in cavitatea bucala, iar acest lucru se datoreaza produsului Carisolv care a fost special dezvoltat pentru eliminarea cariei.

Materialele si metodele de cercetare ale produsului Carisolv dezvoltat de firma suedeza, ca analog al medicamentului american Caridex, este un progres nou in stomatologie si este folosit ca metoda chimico-mecanica. Carisolv este special dezvoltat pentru tratamentul cariilor dentare. Kitul include fie o seringa dubla cu componente de medicament amestecate imediat inainte de utilizare, cat si un set de cinci unelte de curatare cu ascutire speciala sau cinci doze unice si un set de trei unelte. 

Cum actioneaza produsul Carisolv

Actiunea produsului Carisolv se concentreaza asupra colagenului, care este cea mai mare parte a dentitiei organice. Sunt delimitate doua straturi de carii dentare: primul este un strat non-remineralizat infectat cu bacteria, iar al doilea este remineralizat, in care se gasesc bacterii individuale sau nu se gasesc deloc. In dentitia carioasa exterioara, colagenul este denaturat si indepartarea selectiva chimica-mecanica a acestui strat particular este considerata ca un avantaj pentru produsul Carisolv. 

Pasta de dinti impotriva cariilor

In stadiile incipiente, cariile dentare pot fi oprite, dar imediat ce cariile patrund sub smalt, cavitatea incepe sa creasca rapid si exista riscul de pierdere a dintilor. Teoretic, procedurile dentare foarte neplacute si costisitoare pot fi inlocuite cu noi tipuri de pasta de dinti. La acest produs lucreaza oameni de stiinta care considera ca principala componenta a lanturilor scurte de aminoacizi derivate din proteina amelogenina, joaca un rol crucial in formarea smaltului dintilor. Pasta de dinti creata cu noua tehnologie de combatere a cariilor genereaza, de fapt, procesul natural de formare a suprafetei sanatoase a dintilor.