Suplimentele nutritive pot menține colesterolul în limite normale

Dislipidemiile, sunt afecțiuni frecvent întâlnite astăzi care constau în prezența unor cantități mari de grăsimi în sânge. Ele sunt cauza unor dereglări metabolice, de cele mai multe ori. Este o boală asimptomatică care trebuie însă foarte repede tratată. Consecințele unei astfel de boli pot fi foarte neplăcute și variate: progresul aterosclerozei, apariția infarctului miocardic și a cardiopatiei ischemice, hemoragii cerebrale, arteriopatia membrelor inferioare, etc.

            Cauzele apariției dislipidemiilor

            Stilul de viață dezordonat poate induce astfel de tulburări metabolice. Mai precis, consumul exagerat de mare de grăsimi saturate dar și de prăjeli sau consumul de alcool, surmenajul cronic, stresul, sedentarismul, fumatul, administrarea unor medicamente precum contraceptive orale, medicamente antivirale pentru HIV, estrogeni, corticosteroizi, etc. sunt cauze frecvente de apariție a unei astfel de boli.

            Cum depistăm dacă suferim de o astfel de tulburare metabolică sau nu?

            Din fericire, această afecțiune este foarte ușor de depistat. De cele mai multe ori este descoperită cu ocazia analizelor obișnuite de sânge pe care le facem anual. Este suficient să solicităm măsurarea nivelelor de colesterol total, LDL – colesterol, HDL – colesterol precum și măsurarea beta-lipoproteinelor.

            Este foarte important ca persoanele care descoperă că suferă de o astfel de afecțiune să repete analizele de sânge în mod frecvent, pentru a ține bine sub control nivelul tuturor grăsimilor din sânge. Este foarte important, deoarece, în felul acesta scade mult probabilitatea de a apare accidente vasculare de tip infarct miocardic, angină pectorală sau accidente vasculare cerebrale.

            Ce tratamente naturiste există pentru persoanele diagnosticate cu dislipidemii?

            În afară de tratamentele alopate existente, dislipidemiile pot fi tratate cu succes (numai dacă aveți și aprobarea medicului!) și cu tratamente naturiste.

            Ce suplimente naturale pot fi folositoare în tulburările metabolice de tip dislipidemii?

            POLICOSANOL este o substanță complet naturală care este foarte importantă pentru menținerea în stare bună a nivelului lipidelor din organism. Preparatul se găsește sub formă de capsule și este extras din partea moale a trestiei de zahăr.

            SCHINDUF

            Este un remediu naturist folosit în România încă din timpul dacilor. Aceștia îl foloseau pentru vindecarea rănilor, pentru revigorarea organismului și pentru problemele digestive. Este indicat și pentru menținerea echilibrului lipidelor din organism. Medicii naturiști îl consideră drept o “comoară a naturii!”.

            OBECON

            Este un supliment alimentar care conține o combinație unică de extracte vegetale cu rol în scăderea greutății corporale. Este foarte recomandat în hipercolesterolemie, ateroscleroză, obezitate și mai ales obezitate la pacienții diabetici.

            Acestea au fost doar câteva exemple de preparate care vă pot ajuta mult în lupta cu nivelul crescut al colesterolului din sânge. Bineînțeles, există mult mai multe preparate naturiste care fac același lucru. Cereți sfatul medicului dumneavoastră de familie și urmați cât mai curând, un tratament care vă poate reda starea de sănătate în condiții cât mai bune!

            Oferta de produse naturiste este foarte generoasă astăzi ar fi păcat să nu profitați la maxim de acest lucru, pentru a avea o stare de sănătate cât mai bună și pentru a preveni cu succes boli mult mai grave cu consecințe foarte neplăcute.