Mierea de albine funcționează ca un agent antibacterian, antioxidant și antiinflamator, fiind astfel unul dintre cele mai puternice alimente medicinale. Pentru a culege toate beneficiile mierii, este recomandat să optăm pentru acele tipuri de miere cu concentrații deosebit de mari de antioxidanți. Dar mai important ca orice este să consumăm miere de albine naturală, crudă și nefiltrată, așa cum era consumată încă din epoca mezolitică.
Mierea de albine – scut împotriva bolilor
Un antioxidant este o substanță care inhibă oxidarea sau efectele oxidării asupra celulelor vii. Oxidarea are loc atunci când o celulă este expusă sau combinată cu oxigen, ducând în cele din urmă la deteriorarea acesteia. O modalitate prin care oxidarea poate fi evaluată este prin măsurarea nivelurilor de specii reactive de oxigen. Aceste niveluri cresc în perioadele de stres ambiental sau oxidare, rezultând stres oxidativ și degradarea celulei. Acest tip de stres oxidativ poate duce la numeroase patologii fizice, de la cancer la astm și la hipertensiune arterială. Aici poate interveni mierea de albine, deoarece mierea conține niveluri ridicate de polifenoli, despre care s-a descoperit că reduc eficient nivelurile de specii reactive de oxigen în celule. Polifenolii sunt compuși vegetali care acționează ca agenți antioxidanți în organism și care se găsesc din belșug într-o miere de albine naturală. De fapt, mierea de albine mai închisă la culoare are un conținut fenolic mai mare și o mai bună capacitate antioxidantă. Aurum Noble Honey ne oferă o varietate de produse de miere de albine, inclusiv miere de albine închisă la culoare, dar și miere de albine cu alte ingrediente la fel de prielnice sănătății, cum ar fi roșcove, scorțișoară sau migdale. Dacă printre rezoluțiile personale se numără o stare mai bună de sănătate, este mai ușor să vă atingeți acest obiectiv cu gama variată de miere de albine de la Aurum Noble Honey. Celor dragi le puteți oferi cadouri delicioase cu miere de albine pentru a-i încuraja să aibă grijă de sănătatea lor. Studiile epidemiologice arată, de asemenea, că polifenolii care se găsesc în mierea de albine au efecte puternice în tratamentul cancerului și al bolilor cardiovasculare. În plus, acești antioxidanți contribuie la reducerea nivelului de colesterol rău prin menținerea colesterolului în interiorul mucoasei vaselor de sânge. S-a dovedit, de asemenea, că stresul oxidativ provoacă inflamație, pe plan intern și extern, o altă arie în care mierea de albine naturală s-a dovedit deosebit de eficientă. Deși mierea nu poate vindeca bolile de inimă sau cancerul, studiile sugerează în mod clar că obținem multiple beneficii atunci când încorporăm mierea de albine în regimul nostru alimentar.
Cum se consumă corect mierea de albine?
Mierea este unul dintre cele mai puternice alimente medicinale disponibile în prezent, însă trebuie consumată în doze corecte. Deși ar putea fi tentant să tratăm afecțiunile interne consumând doze mari de miere de albine naturală, astfel de doze mari (cum ar fi o jumătate de cană pe zi), nu sunt recomandabile din punct de vedere nutrițional. Mierea este considerată un zahăr adăugat și, conform specialiștilor, ar trebui limitată la aproximativ 1 linguriță și jumătate pe zi. Putem consuma miere de albine cu moderație, cum ar fi în ceai, în smoothie sau în terciuri și tot vom avea parte de toate beneficiile sale.