De ce să consumi produse Ganoderma?

Ganoderma, numită și „ciuperca nemuririi” este originară din Asia. Ingredientele sale puternice active sunt benefice pentru sistemul imunitar, întăresc organismul, previn bolile cardiovasculare și luptă împotriva cancerului, astfel că o serie de produse ganoderma pot fi găsite acum pe piață pentru consum.

Prezentarea ciupercii

Reishi în Japonia, Lingzhi în China și la nivel internațional Ganoderma lucidum este o ciupercă din familia Ganodermataceae. Crește în regiuni tropicale până la temperate, pe trunchiurile de stejari sau de pruni sălbatici.

Ea măsoară 15 până la 30 cm în diametru. De asemenea, Ganoderma este recunoscută prin culoarea sa roșu-maro pronunțată și piciorul său neregulat.

Emblematică a medicamentelor tradiționale asiatice, această ciupercă se distinge prin acțiunea sa remarcabilă asupra vitalității și longevității.

Odată disponibil numai în sălbăticie, Ganoderma lucidum este acum cultivată pe scară largă pentru a satisface cererea globală în creștere, iar ea poate fi consumată sub diverse forme, de exemplu ca și gano cafe classic .

Proprietățile și beneficiile Ganoderma

Recunoscută de milenii pentru efectele sale imunostimulante, antioxidante, hepatoprotectoare, neuroprotectoare și antivirale, Ganoderma este acum studiată pentru eficacitatea sa probabilă împotriva dezvoltării a numeroase tipuri de cancer.

  • Protector al ficatului

În 2017, efectul triterpenelor și polizaharidelor prezente în Ganoderma lucidum a fost evaluată la 42 de subiecți sănătoși. Studiul realizat între Taiwan și Sankt Petersburg a concluzionat că ciuperca este antioxidantă, are efecte anti-îmbătrânire și este protectoare pentru ficat.‌

La șoarecii cu leziuni hepatice s-au observat efecte similare. Reishi ar putea fi un antioxidant și poate încetini distrugerea celulelor.

Un al treilea studiu confirmă efectul triterpenelor testate asupra afectării hepatice induse de alcool.‌

  • Stimulant imunitar

Efectul pozitiv al reishi asupra sistemului imunitar este atribuit glucidelor polizaharidice pe care le conține. Un studiu chinez publicat în 2008 pe 40 de fotbaliști demonstrează acest lucru.

În acest sens, în Columbia, copiii asimptomatici între 3 și 5 ani au consumat iaurt îmbogățit cu polizaharide β-glucanice extrase din reishi. Un test de sânge efectuat în zilele 0 și 84 arată că ciuperca ar putea preveni infecțiile la copii sănătoși.‌

  • Lupta împotriva dezvoltării cancerului

Medicina tradițională asiatică menționează activitatea antitumorală a Ganodermei. ‌Ciuperca conține polizaharide și triterpene care pot inhiba creșterea și încetini răspândirea celulelor canceroase. În plus, efectele lor au fost dovedite asupra cancerului de sân‌, prostată și plămâni.

  • Hipoalergenic

Acțiunea antiinflamatoare și antialergică a reishi este dovedită.

În acest sens, secția de dermatologie a spitalului Konya din Turcia, raportează dispariția virtuală a leziunilor cutanate din sarcoidoză inflamatorie, după aplicarea locală a Ganoderma lucidum.‌

La începutul anului 2012 în Japonia, cinci cercetători testau efectul reishi asupra rinitei alergice. Prin urmare, Ganoderma lucidum ar putea însoți tratamentul rinitei alergice.‌

  • Hipoglicemiant

Polizaharidele Reishi, proteoglicanii, proteinele și triterpenele prezintă efecte hipoglicemiante la șoareci. Aceste substanțe cresc nivelul de insulină și scad nivelul zahărului din sânge.

  • Protector cardiovascular

În 2018, un studiu indonezian a arătat că polizaharidele Ganoderma lucidum conțin o puternică putere antioxidantă împotriva pierderii elasticității arterelor. Studiul a fost efectuat pe 71 de pacienți cu angină pectorală crescută.‌ Ganoderma lucidum a fost, de asemenea, evaluată în privarea de oxigen. Eficacitatea sa în tratarea leziunilor și restabilirea viabilității celulare a fost astfel demonstrată.