Ce este rinoplatia si cand se foloseste

Astazi, cu ajutorul chirurgiei estetice, este posibil sa iti sculptezi trupul pentru a arata asa cum doresti: tanara, atractiva, bine proportionata, sexy, asa cum ai visat dintodeauna. Noi ce de la Beperfect.ro suntem cei care iti pot indeplini acest vis. Echipa noastra te poate ajuta in orice interventie si iti sta la dispozitie pentru a-ti raspunde la orice intrebare.

Nu iti place nasul tau sau ai o problema de respiratie? Te asteptam la Be Perfect unde iti vom da toate detaliile legate de o rinoplastie.

Rinoplastia este o operatie de nas care schimba forma sau dimensiunea nasului. Poate fi necesara din motive functionale sau pur pur estetice. In ambele cazuri, este o operatie chirurgicala delicata care necesita timp de recuperare.

Rinoplastia este o operatie chirurgicala care are ca scop modificarea formei sau dimensiunii nasului. Nu trebuie confundata cu septoplastia, care este tratamentul septului nazal deviat. Cu toate acestea, cele doua operatii pot fi uneori efectuate in acelasi timp de catre chirurg. Aceasta se numeste rinoseptoplastie.

Cand se foloseste rinoplastia?

Rinoplastia simpla se realizeaza cel mai adesea in scopuri pur estetice, indiferent de orice disconfort functional. Pe de alta parte, rinoseptoplastia poate fi uneori necesara pentru a trata o obstructie nazala si toate simptomele asociate acesteia, cum ar fi dificultati de respiratie, de exemplu. In acest caz, imbunatatirea estetica a nasului nu este obiectivul principal, dar interventia poate duce in continuare la o schimbare a morfologiei nasului pacientului (reducerea unei denivelari sau indreptarea marginii nazale).

Cum se desfasoara interventia?

Operatia este efectuata de un chirurg specializat si poate fi efectuata sub anestezie locala sau generala. Cele mai complexe proceduri pot necesita o scurta sedere in spital. Operatia dureaza de obicei de la 1 pana la 2 ore.

Desfasurarea actului depinde de scopul operatiei. Daca acest lucru este pentru a micsora nasul, chirurgul va indeparta o parte din cartilaj si os. In acest caz, face o incizie in interiorul narilor. Dimpotriva, daca scopul este de a creste dimensiunea nasului, este necesar sa se ia cartilajul din urechi, precum si din oasele soldurilor, cotului sau craniului si sa le foloseasca pentru a reforma nasul. Pentru aceasta, incizia se face la exterior, in jurul bazei nasului. De asemenea, este posibil sa faci mici incizii pe partea nasului pentru a schimba forma nasului (inclusiv narile), ruperea nasului si rearanjarea cartilajului.

In cele din urma, in unele cazuri, o atela de metal sau plastic poate fi plasata pe exteriorul nasului. Acest lucru ajuta la mentinerea noii forme a osului atunci cand interventia chirurgicala este completa. Atelele din plastic moale pot fi, de asemenea, plasate in nari pentru a asigura septul nazal in timp ce respiri.

Convalescenta

Recuperarea dupa operatie depinde in parte de tipul de anestezie ales de chirurg si de pacientul sau (local sau general). In orice caz, poate dura pana la doua saptamani pentru a se recupera complet si pana la cateva luni inainte de a vedea efectele complete ale operatiei asupra nasului.

Pentru a preveni sangerarea dupa operatie, chirurgul poate lasa fitiluri in nari. Prin urmare, este imposibil sa respirati corect prin nas pana cand nu sunt indepartate.

Pericol si contraindicatii

La fel ca in orice interventie chirurgicala, rinoplastia prezinta riscuri asociate, cum ar fi infectiile nosocomiale sau chiar o complicatie a anesteziei. Printre celelalte riscuri posibile ale rinoplastiei putem mentiona: dificultate persistenta in respiratie, sangerari nazale (epistaxis), dureri, amorteala persistenta, simtul mirosului modificat, cicatrici sau chiar o deformare a nasului.