Rafinament și design non-banal cu o cada freestanding

Căzile sculpturale luxoase sunt de obicei plasate în centrul băii sau chiar în dormitor, lângă pat. Uneori sunt instalate chiar pe podium, ceea ce le face să arate ca niște piese de muzeu. Cada freestanding este realizată din diferite materiale, iar cele mai scumpe sunt fabricate din piatră naturală. Arată aproape ca niște opere de artă. Experții spun că înainte de a achiziționa o cadă freestanding, trebuie să te asiguri că structurile de susținere vor rezista la sarcină, deoarece masa unei astfel de băi poate fi de sute de kilograme. O tendință importantă este urmărirea simplității deliberate. Designerii în creațiile lor, s-au gândit să se întoarcă la rădăcini, studiind ceramica antică pentru a transfera forma, căzilor independente sau freestanding. 

Cada de baie freestanding – Materiale

Bicolorul este încă la modă, de aceea, suprafața exterioară a băii poate fi realizată într-o altă culoare și material decât cada albă. La fabricarea căzilor de baie freestanding se utilizează diferite materiale.  Modelele din fontă – „eternele clasice” – dispar treptat de pe scenă, iar paleta materialelor devine din ce în ce mai diversă. Cele mai interesante modele sunt cele realizate prin utilizarea compozitelor, prin metoda turnării minerale.

Polimerii și compozitele moderne deschid noi orizonturi pentru designeri, permițându-le să creeze forme monolitice spectaculoase, deoarece marginile subțiri nu mai sunt o problemă. De asemenea, pentru cada de baie freestanding mare, a devenit posibilă conectarea părților tridimensionale, ceea ce conferă un corp raționalizat fără îmbinări vizibile. Se pare că nu există o astfel de formă care să nu poată fi întruchipată: de la rotunjimea perfectă la un paralelipiped clar.

Compozitele sunt extrem de durabile, iar pereții căzii pot fi realizați strict vertical. Datorită acestui fapt, volumul intern crește cu aceleași dimensiuni externe. Producătorii caută o formă confortabilă de spătar, calculând unghiul de înclinare. Un alt avantaj al compozitelor, este suprafață nobilă catifelată, caldă și plăcută la atingere. În cele din urmă, materialele avansate sunt complet reciclabile, făcându-le atractive pentru utilizatorii responsabili cu mediul. 

Rafinament și design non-banal de lux sunt sinonime cu căzile de baie freestanding de dimensiuni mari. O astfel de cadă este garanția unui interior care inspiră modă și nu va trece neobservat.  O cadă de sine stătătoare nu este doar un obiect sanitar, ci și un obiect de decor luxos care modelează atmosfera din baie și decorează baia în orice moment al zilei.

Cada de baie freestanding – Dimensiuni

Mulți cumpărători doresc să instaleze o astfel de cadă în casa lor, dar nu toți cei care vor să o cumpere dispun de spațiul necesar. Unii nu au suficient spațiu, iar alții se îndoiesc că vor putea face față instalării. De asemenea, există și multe persoane care se tem să aducă o schimbare în casa lor. Cada de baie freestanding mare poate avea forma ovală, rotundă, dreptunghiulară, pătrată sau nonstandard. Totuși, cada de baie ovală este cea mai familiară și confortabilă. Poți sta în ea cu picioarele întinse, și, de asemenea, este mai ușor de amplasat în interiorul unei băi. O formă de castron non-standard este de obicei aleasă numai pentru încăperile cu design original al autorului.