Top 5 mașini mici pentru femei

Sensibile la confort, dimensiunea portbagajului și siguranța copiilor lor, mașinile pentru femei sunt din ce în ce mai des SUV-uri, chiar și monovolume chiar dacă sunt pe cale de dispariție. În fine, multe femei care iubesc mașinile își doresc înainte de toate să se distreze și astfel optează pentru mașini mici pentru femei, chiar și decapotabile, sinonime cu libertatea.

Sunt mașinile pe care le preferi și apoi cele pe care le cumperi. Nu este exact același lucru. Sunt mașinile care te fac să visezi, apoi cele pe care le alegi după criterii obiective precum prețul, desigur, dar și confort, versatilitate, practicitate.

Pentru femei, din ce în ce mai multe dintre cele care înmatriculează vehicule pe numele lor sau își influențează soții în alegerea modelului, criteriile preferate sunt siguranța, designul, confortul la bord și ecologia. Prin urmare, nu este surprinzător să observăm că printre mașinile preferate ale doamnelor în 2022 se numără marea majoritate a mașinilor mici de oraș. Dar nu numai… Iată Top 5 mașini mici preferate pentru femei în 2022.

Top 5 mașini mici pentru fete sau femei

1 – Fiat 500: mașina de oraș preferată a sexului feminin pentru 2022

Fiat 500 seduce și femeile și domnișoarele, este o adevărată poveste de dragoste care durează. De la apariție, micuța italiană a sedus sexul feminin pentru chipul său, dimensiunile reduse, raportul bun calitate/preț.

2 – Mini Cooper: mașina mică de oraș pe care fetele o iubesc

La fel ca Fiat 500, Mini Cooper-ul a fost întotdeauna una dintre mașinile mici preferate de dame. Acestea îi dau o adevărată pasiune. Se îndrăgostesc de curbele frumoase, de interiorul atipic, de manevrabilitate, de latura de clasă, dar și de performanță.

3 – Toyota Yaris: mașina ideală de oraș cu 5 uși

Design dinamic, compact și agil, Toyota Yaris atrage femeile. Cu dimensiunile sale mici și interiorul spațios, se potrivește peste tot și devine însoțitorul ideal pentru călătoriile urbane.

4 – Peugeot 208: mașina de oraș care a cucerit inimile doamnelor

Nu este o coincidență că juriul 100% feminin al Women-s World Car of the Year a ales-o anul trecut „cea mai bună mașină de oraș”: Peugeot 208 se vinde foarte bine pe partea feminină, ceea ce îi laudă aspectul atletic. Designul său îngrijit și partea sa premium o fac una dintre mașinile mici preferate ale femeilor.

5 – Suzuki Swift: mașina de oraș hibrid preferată pentru femei

Aspectul său, dimensiunile reduse, lejeritatea și tonul său fac din Suzuki Swift una dintre mașinile preferate ale femeilor în 2022. Aceștia din urmă fiind, de asemenea, deosebit de atențe la ecologie, laudă motorul său mic micro-hibrid, care este zgârcit în emisiile de CO2.

A spune că mașinile mici sunt mașinile preferate de femei sau fete este un clișeu. Totuși, aceasta este realitatea conform unui studiu Autoways.

Unul din doi șoferi din România este o femeie. Și acest lucru se reflectă în piața privată în 2019 (din ianuarie până la sfârșitul lunii septembrie) unde femeile reprezentau 40% dintre cumpărătorii de vehicule noi, conform unei analize recente a firmei de cercetare de specialitate Autoways.

Fiat 500 (74% dintre cumpărătorii acestui model în toate variantele sale inclusiv 500X), mic, „mașini pentru fete” și ușor de folosit, a ocupat pole position pe un podium mai mult decât așteptat. Și cum clișeele mor uneori din greu, al doilea cel mai popular model de femei este un concurent al lui 500: este foarte confidențialul Opel Adam (72%) a cărui producție a fost oprită, urmat îndeaproape de Toyota Aygo (68%) și de Suzuki Swift (65%).

Mașinile preferate ale femeilor: ce mărci?

Autoways a identificat, de asemenea, mărcile preferate de femei. Și recordul este atribuit lui Mini Cooper (61%). Femeile sunt, de asemenea, ușor majoritare la Fiat (55,75%) și Suzuki (52,62%). Alte șapte mărci au o pondere peste medie a femeilor în vânzările lor cu amănuntul:

Toyota,

Opel,

Ssangyong,

Renault,

Jeep,

Hyundai etc.

Dintre cele trei mărci premium germane, cea mai feminină este Audi (33,5%), înaintea Mercedes (25,7%) și BMW (23,6%).

În cele din urmă, fetele reprezintă mai puțin de 10% dintre cumpărătorii de mașini sportive și de lux precum Aston Martin, Lamborghini, Morgan, Bentley, Maserati, Lotus și Alpine. Ceea ce nu înseamnă că mașinile preferate ale femeilor nu sunt prea mari. Poate că sunt pur și simplu mai rezonabile și pragmatice la momentul achiziției.

Un rezultat de luat în seamă

Cu toate acestea, acest studiu Autoways are limitele sale, deoarece ia în calcul doar mașinile cumpărate de femei care decid singure, cumpără singure și au singur vehiculul. De aici majoritatea mașinilor mici, fie că au două sau cinci uși.

Cu toate acestea, mulți dintre ei locuiesc cu familiile lor și aleg, împreună cu soțul lor, mașina de acasă. Însă, acele mașini mici pentru femei sau fete sunt încă populare și au un viitor strălucit în următorii câțiva ani!