Stații de osmoză inversă - un lux sau o necesitate pentru casă și birou

Poate te întrebi de ce este necesar să folosești o stație sau un filtru osmoză inversă acasă, la birou sau în centrele de afaceri? Deoarece, compoziția apei de la robinet este următoarea: clor, fier, cupru, zinc, arsenic, formaldehidă, benzen, fenoli, mercur, bacterii și viruși care provoacă dizenterie, produse petroliere – toate acestea intră în tractul gastro-intestinal al oricărei persoane care nu folosește un filtru osmoză inversă pentru apă. Lichid cu conținut necunoscut – acesta este numele cel mai corect pentru apa care curge la robinetul din casa ta. Dacă ții cont că 78% din corpul tău este format din apă și bea până la 3 litri de apă pe zi, atunci într-un an devii un depozit cu deșeuri radioactive.

Consecințele consumării acestei ape sunt foarte triste, începând cu eficiență redusă și terminând cu boli oncologice. La prima vedere, o posibilă soluție la problemă poate fi utilizarea apei îmbuteliate, care este acum foarte frecventă. Cu toate acestea, vânzarea apei contrafăcute a devenit o practică frecventă, ceea ce oferă o mulțime de probleme și inconveniente.

Sistem de osmoză inversă – un atribut necesar pentru fiecare casă

Folosirea unui sistem de osmoză inversă cu filtre înlocuibile îți oferă încredere în calitatea apei potabile și îți economisește bani, te eliberează de probleme și inconveniente. Stația de osmoză inversă se instalează cu ușurință în dulapul de la chiuvetă. Investiția se plătește în aproximativ un an pentru o familie de patru persoane. Spre deosebire de lichidul necunoscut din sticlă, vei controla tu însuți procesul de curățare și astfel, poți fi încrezător în calitatea acestuia. Cu toate acestea, filtrele de apă gigantice industriale, deși îmbunătățesc compoziția bacteriologică și chimică a apei, rămân în continuare în urmă față de valorile acceptate de comunitatea mondială. Situația este agravată de uzura rețelelor de alimentare cu apă, care reprezintă aproximativ 95% din rețeaua de alimentare cu apă. 

Chiar și această apă, care a trecut prin cele mai bune filtre pentru purificarea apei, care este disponibilă la stațiile de epurare municipale, ajunge la consumator poluată secundar. Clorul, care dezinfectează apa la scară largă, corodează conductele de oțel, provoacă coroziune și, în același timp, introduce noi contaminanți și metale grele. În ultimii 20 de ani, mortalitatea prin cancer a crescut de mai multe ori și unul dintre motivele dezvoltării tumorilor, cred medicii, este situația nefavorabilă a mediului. Clorul, care este conținut în apa de la robinet, provoacă cancer la ficat și rinichi, precum și arsenic și mercur care duc la anemie și intoxicație generală a corpului.

Ce sunt filtrele de osmoză inversă?

Filtrele de apă cu osmoză inversă sunt necesare în fiecare casă, birou, centru de afaceri. Consumul de apă filtrată este la fel de natural ca spălarea mâinilor înainte de a mânca. Purificarea apei nu poate fi considerată un lux în zilele noastre, este o necesitate pentru condițiile dure ale mediului degradat și starea nu foarte bună a sistemului de alimentare cu apă.