Sfaturi practice pentru tinerele mămici

Pielea copiilor mici este foarte sensibilă. Acesta este motivul principal pentru care merită toată atenția și grija din partea tinerelor mămici. Sensibilitatea pielii copiilor mici se datorează faptului că, aceasta nu este complet formată. O piele fragilă se va irita întotdeauna foarte repede.

            Acesta este motivul principal pentru care medicii recomandă folosirea de produse cosmetice pentru copii testate clinic. Nu numai produsele cosmetice sunt foarte importante în îngrijirea pielii copiilor foarte mici. La fel de importante sunt și hăinuțele care vin în contact direct cu pielea bebelușilor.

            Ce particularități are pielea bebelușului?

            Rețineți faptul că, ph-ul pielii copilului  mic este mai ridicat. Un alt lucru important, pielea lor pierde din hidratare în timpul băilor. Este motivul pentru care are nevoie de hidratare mult mai mult decât un adult.

            Faptul că ph-ul pielii este crescut, înseamnă că ei nu se pot apăra împotriva infecțiilor la fel de bine ca un adult. Pentru că pielea lor este mult mai uscată, ea are nevoie nu numai de substanțe foarte emoliente și hidratante, special concepute pentru copiii mici, ci și de hăinuțe foarte moi și neiritante.

            Mulți medici pediatri recomandă chiar, ca în primele luni de viață, mămicile să nu folosească  nici măcar șervețelele umede pentru toaleta copiilor. Este mult mai indicat să fie spălați direct sub duș sau poate fi folosită puțină vată îmbibată în apă. Aceasta nu va irita pielea copiilor niciodată!

            Datorită sensibilității lor mari, nu este recomandat pentru copil să stea mult timp în contact cu scutecul umed și murdar. Există riscul de apariție a infecțiilor urinare la vârste foarte mici!

            Pielea capului este la fel de sensibilă ca pielea din celelalte zone ale corpului și la fel de subțire. Este foarte important ca după ce este spălat pe cap, copilul să fie foarte bine clătit pentru  a nu rămâne urme de șampon din abundență pe pielea capului.

            Expunerea la soare poate fi de asemenea, foarte nocivă pentru cei mici care au o piele complet nedezvoltată.

            Cele mai potrivite hăinuțe pentru cei mici

            Așadar, nu sunt lipsite deloc de importanță sfaturile referitoare la haine copii cu care este recomandat să ne îmbrăcăm copilul atunci când este mic.

            Cele mai sigure haine sunt cele confecționate din bumbac organic sau din alte fibre complet naturale, netoxice și netratate chimic, spun specialiștii.

            Hainele sintetice pentru copii sunt mai ieftine și, poate, mai atrăgătoare. Este însă complet nesănătos să îmbrăcați copii astfel. Fibrele sintetice sunt întotdeauna tratate chimic. În contact cu transpirația celor mici, care se agită mult și stau mult timp în pat, ele pot pătrunde prin piele. Pot provoca boli destul de neplăcute la vârste foarte mici.

            De asemenea, pielea lor se poate irita cu ușurință. Iritațiile la vârsta lor nu sunt deloc bine suportate de cei mici.

            Așadar, este bine să alegeți pentru ei, hăinuțe realizate din materiale complet naturale și întrebați magazinul de unde le achiziționați și despre vopselurile cu care au fost realizate imprimeurile. Este foarte important!!

            Toate categoriile de haine copii bumbac este recomandat să fie largi, pentru ca aceștia să se simtă în largul lor toată ziua și sa se poată mișca în voie. Nu sunt deloc recomandate hainele strâmte. Pentru că transpiră mult, bumbacul organic sau chiar și bumbacul simplu absoarbe repede cantitatea de transpirație și permit pielii copilului să respire în voie.

            Așadar, atenție sporită la magazinele de unde cumpărați haine pentru cei mici. Întrebați întotdeauna și verificați etichetele produselor pentru a vă convinge că sunt produse sigure pentru ei!