Sfaturi pentru un birou ideal la domiciliu

Confortul biroului de acasă se realizează cu ergonomia optimă oferită de un scaun ergonomic și un birou, cu calitatea produselor, materialelor și mecanismelor, cu posibilitățile de adaptare și schimbare în viitor. Confortul este obținut prin designul exclusivist al mobilierului de birou care nu arată ca obiecte străine în propria casă sau birou, ci se remarcă ca o insulă modernă în spațiul biroului. Cu scaune ergonomice și birouri, lămpi de masă, rafturi – poți lucra confortabil în poziție verticală și / sau așezat, acasă sau la birou. Designul minimalist al mobilierului de birou combinat cu precizia, calitatea, adaptabilitatea, ușurința de utilizare, oferă confort și funcționalitate.

Numeroase studii din ultimele decenii, arată că posibilitatea orelor de lucru flexibile și mai ales – în afara biroului, devin din ce în ce mai mult factori determinanți pentru angajați. Angajatorii oferă din ce în ce mai multe astfel de oportunități angajaților, deoarece orașele mari sunt supraaglomerate, iar închirierea de birouri devine din ce în ce mai scumpă. În lumea tehnologică modernă, practica profesiilor independente se dezvoltă rapid, ceea ce permite lucrul de oriunde din lume. Designerii de interior iau în considerare această tendință și în ultimii ani, delimitarea spațiului de lucru de casă, este din ce în ce mai populară. Dar ce este important pentru un astfel de birou?

Aranjament

Pentru a recrea spațiul de lucru perfect acasă, aranjează tot ceea ce ai nevoie „la îndemână”. Echipamentele, încărcătoarele, articolele de papetărie, notele, cărțile, instrumentele de lucru, fol derele și multe altele ar trebui să fie aproape de tine și nu ar trebui să pierzi timpul căutându-le, deoarece îți vei distrage atenția. Cel mai bine este să alegi din gama de birouri a magazinelor online, un birou confortabil, potrivit pentru biroul de acasă, care poate fi de dimensiuni mai mici sau mai mari, cu structură metalică, asamblat sub blat, cu sertar și dulăpior încorporate, multifuncțional, pentru laptop care poate fi ajustat în înălțime și care este realizat din metal și MDF, birou cu suport pentru tastatură și depozitări diverse, cu rafturi de depozitare, cu sertar și poliţă și multe altele. De asemenea, este important să îți păstrezi locul de muncă curat și ordonat – chiar dacă ești acasă și niciun coleg nu te urmărește. Aceasta este o garanție a unei productivități mai mari.

Ergonomie și confort

Odată ce ți-ai definit spațiul de lucru, este important să îi oferiți un scaun ergonomic. Acest lucru va asigura confortul în timpul lucrului. Partea superioară a ecranului computerului tău trebuie să fie la nivelul ochilor sau puțin sub. Așează tastatura astfel încât antebrațele să fie paralele cu podeaua. Și reglează scaunul astfel încât, picioarele să se sprijine ferm pe pământ sau pe un tampon special. Poți alege un scaun ergonomic cu baza și brațele din polipropilenă sau metal cromat, cu șezut din stofă și spătar din țesătură tip mesh. Un astfel de scaun poate fi cu mecanism sincron antișoc, reglabil în mai multe poziții, cu suport lobar ajustabil. Mecanismul modern SYN cu două manete, oferă utilizatorului posibilitatea de a se balansa sau de a sta fix în scaun. De asemenea, mecanismul oferă posibilitatea de a regla înălțimea scaunului, reglarea tensiunii de oscilare, precum și reglarea înălțimii șezutului.

Lumina din încăpere

Diverse experimente arată că atunci când alegi un loc pentru amplasarea unui birou în spațiul de lucru de acasă, îl așezi lângă perete în cel mai întunecat colț. O parte a explicației pentru acest lucru este că, oamenii asociază instinctiv biroul de acasă cu standul de birou și, prin urmare, îl așezi într-o zonă specială. O alegere mult mai bună ar fi să ai biroul aproape de ferestre. Iar situația perfectă ar fi dacă există o vedere frumoasă în fața biroului, care va avea, fără îndoială, un efect pozitiv asupra atitudinii tale generale în timpul zilei. Nu în ultimul rând – poți amplasa o lampă de calitate pe birou, pentru orele întunecate ale zilei.

Decorarea biroului

Nu uita și acordă o atenție specială decorării biroului pentru mai multă dispoziție și energie. Pune câteva accente, poate fotografii. Alege culorile preferate, dar nu exagera, deoarece acesta este unul dintre factorii care interferează cu concentrarea.