Școala de șoferi și chestionare auto

Școala de șoferi Driveschool efectuează cursuri de conducere, atât teorie, cât și practică pentru dobândirea permisului de conducere pentru categoriile A, B, C, C+E și D. Dar, pentru a reuși la un examen ai nevoie de chestionare auto pentru toate categoriile de permis, conform chestionarelor pentru examen. Examenul practic pentru categoria B, constă în conducerea unui vehicul de categoria B, într-o zonă populată timp de cel puțin 25 de minute. După ce ai trecut cu succes examenul teoretic sau ”Sala” așa cum se mai spune, vei susține un examen extern de conducere. Examenul auto la sală se face pe un dispozitiv electronic. Chestionarul auto cu un anumit număr de întrebări, trebuie rezolvat cu maximum de puncte de penalizare permise. În timpul şcolarizării, instructorii auto merg cu elevii pe terenuri de instruire, unde vor avea ocazia să își exerseze abilitățile inițiale de control și gestionare a mașinii, înainte de a începe să conducă pe drumurile din mediul urban.

Școala de șoferi profesională

Cred că astăzi tocmai pregătirea profesională a șoferilor trebuie reînviată – astfel încât cei care doresc să lucreze pe taxiuri sau mijloace de transport în comun să poată urma o pregătire specială în acest sens, să primească un permis pentru categoriile profesionale. Dar permisul de conducere este o piatră de temelie, și nu trebuie să îl atingi decât numai atunci când ai devenit un profesionist. Și ce se înțelege prin drepturi „profesionale”? Dacă o persoană dorește să lucreze ca șofer de camion, are nevoie de cunoștințe legate de transportul de marfă. Dacă cineva dorește să devină șofer de taxi, atunci trebuie să fie bine orientat în orașul în care trebuie să lucreze. În plus, împărțirea permiselor de conducere în amator și profesionist, va ridica imediat un obstacol în calea celor care au primit acest document, dar, cu sau fără categoria respectivă. Poți să conducă o mașină personală dacă ai un permis cu categoria B și apoi să-ți dorești să devii șofer profesionist. Ar trebui să știi că există o diferență majoră între cursurile de șoferi amatori și cursurile de șoferi profesioniști. Mai întâi, ar trebui să iei permisul de şofer amator de la școala de șoferi și apoi dacă îți dorești să urmezi cursurile școlii de șoferi profesioniști.

Astăzi, se aplică aceleași sancțiuni atât pentru șoferii obișnuiți, cât pentru șoferii profesioniști. Pentru profesioniști, privarea de permisul de conducere este cea mai cumplită pedeapsă, deoarece, în acest caz, șoferul rămâne de fapt fără dreptul de a mai profesa o perioadă de timp, și în acest caz, riscă să-și piardă locul de muncă.

Ce cunoştinţe trebuie să dobândești?

De exemplu, un șofer amator cu categoria B poate conduce un taxi, un șofer cu categoria C poate să lucreze ca șofer de camion etc. Dacă un astfel de șofer, în timpul examenului auto pentru profesioniști câștigă numărul maxim de puncte de penalizare pe drum – atunci își păstrează categoria B, dar doar ca amator, însă nu poate lucra ca profesionist. Deoarece școala de șoferi este împărțită în profesională și amatori, instruirea constă în cursuri de bază pentru șoferii obișnuiți și profesioniști. Șoferii profesioniști ar trebui să studieze regulile pentru transportul mărfurilor voluminoase, elementele de bază ale logisticii, tehnicile de conducere a mașinilor cu tracțiune față, spate și integrală, iar toate aceste lucruri se pot învăța cu ușurință completând chestionare auto 2020.