Raspunsurile de care ai nevoie pentru a te convinge de calitatea unei centrale pe lemne

Alegerea unei centrale pe lemne este o reala provocare ce se poate dovedi cu adevarat coplesitoare pentru unele persoane. Presiunea acestui moment este doar unul dintre motivele pentru care alegerea este atat de dificila. De asemenea, daca luam in calcul necesitatea unui sistem de incalzire eficient precum si costurile atat pentru achizitia unui sistem de incalzire cat si pentru incalzirea la propriu, putem intelege de ce alegerea este atat de greu de facut.

Mai mult decat atat, un alt detaliu care ingreuneaza luarea unei decizii este si faptul ca oferta de pe piata este foarte bogata. Cu toate acestea, daca te vei pregati corect de aceasta achizitie, atunci cu siguranta vei face o alegere pe care nu o vei regreta mai apoi.

Iti prezentam cateva intrebari frecvente centrale pe lemne dar si raspunsuri pe care, daca le cunosti, alegerea unei centrale pe lemne bune se poate dovedi a fi floare la ureche.

Iata care sunt acestea:

Care este cea mai buna centrala pe lemne?

Cu totii ne dorim sa ne cumparam cele mai bune produse, lucru valabil si atunci cand ne cautam o centrala pe lemne. Investim o suma mare de bani in sistemul de incalzire, drept urmare ne dorim ca investitia sa fie una de calitate.

Prin urmare, majoritatea clientilor se intreaba care este cea mai buna centrala pe lemne, aceasta fiind una dintre cele mai intalnite intrebari pe acest subiect.

In ceea ce priveste alegerea unei centrale pe gaz, Vaillant, Immergas, Motan sau chiar Saunier Duval sunt marci foarte cunoscute. Aceste companii nu se ocupa si cu producerea de centrale pe lemne, iar la acest capitol, in Romania, Liepsnele este unul dintre cei mai apreciati producatori de centrale pe lemne.

Astfel, daca iti propui achizitia celei mai bune centrale pe lemne din Romania, atunci ar trebui sa incepi cu verificarea ofertei Liepsnele.

Fiabilitatea centralelor Liepsnele – sunt fiabile sau nu?

Asa cum spuneam, o centrala pe lemne ar trebui sa fie cat mai fiabila pentru a te bucura de o achizitie cat mai reusita. Recomandand centralele Liepsnele, te poti intreba probabil daca acestea sunt fiabile sau nu.

Ar trebui sa amintim, inainte de toate, structura simplificata a centralelor Liepsnele. De asemenea, la acest capitol ar trebui mentionate si materialele de cea mai buna calitate folosite pentru constructia centralelor. Se obtine astfel o durata de functionare foarte indelungata precum si un plus de siguranta in utilizare.

Fiabilitatea reprezinta asadar unul dintre avantajele centralelor Liepsnele.

Care este puterea de incalzire de care ai nevoie?

Modelele de centrale pe lemne sunt diferite in functie de puterea de incalzire pe care o au. Nu trebuie sa cumperi cea mai puternica centrala pe lemne, atata timp cat locuinta ta nu are nevoie de o putere atat de mare pentru garantarea confortului termic.

Recomandarea noastra este sa soliciti ajutorul unui instalator cu ajutorul caruia va fi mult mai usor sa afli care este necesarul termic al locuintei pe care doresti sa o incalzesti. Astfel si alegerea centralei va fi mult mai usor de facut.

Ce combustibil poti folosi pentru alimentarea centralei pe lemne?

Centralele pe lemne nu folosesc doar lemne de foc pentru incalzire, ci pot fi utilizate si alte tipuri de combustibil solid.

Mai exact, poti opta si pentru alimentarea centralei cu brichete de rumegus, cu peleti din lemn, cu diferite deseuri din lemn si chiar cu carbuni, atata timp cat modelul de centrala achizitionata iti permite acest lucru.

Cat de frecvent ar trebui efectuate lucrarile de intretinere?

Cu cat sunt efectuate mai des, cu atat mai bine. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca trebuie sa iti cureti centrala zilnic. Este suficient sa iti dedici cateva zeci de minute pe saptamana, sau chiar la doua saptamani, pentru a indeparta cenusa si depunerile din interiorul cazanului pe lemne.

Cosul de fum ar trebui curatat, la randul sau, in mod frecvent, cel putin o data la cateva luni.

Lucrarile de intretinere sunt importante deoarece garanteaza siguranta si totodata ajuta la cresterea duratei de viata a centralei.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante si mai frecvente intrebari despre centralele pe lemne. Speram ca iti vor fi de ajutor atunci cand iti vei cauta o centrala pe lemne.