Rochiile din piele ecologică sunt o alegere cool și elegantă, potrivite pentru cele care preferă stilurile vestimentare îndrăznețe. Utilizate ca atare sau accesorizate alături de cămăși, bijuterii etc. În funcție de cum permite fiecare model în parte și de creativitatea purtătoarei.

Totuși, ca să te bucuri de o rochie din piele ecologică pe termen lung, va trebui să ai grijă în ceea ce privește întreținerea care nu e la fel cea a rochiilor de bumbac, poliester, viscoză sau alte materiale.

Dar după ce vei urmări aceste tips-uri pe care ți le-am pregătit astăzi, te vei putea bucura mai mult de modelele tale preferate.

Trucuri utile în mentenanța rochiilor de piele

Dat fiind natura materialului, rochiile din piele ecologică, precum și cele din piele naturală, nu se spală de exemplu, la mașina clasică de spălat haine. Almiteri există riscul ca pielea să crape și rochia să nu mai poată fi folosită.

De aceea îți recomandăm să optezi ca alternativă pentru o soluție specială pentru curățarea pielii, fie pentru un mix realizat din apă și săpun care e capabil să îndepărteze petele și alte tipuri de murdărie existentă. Soluția folosită ar trebui inițial testată pe o suprafață mică și ascunsă pentru a evita contactul cu substanțe dure ce îți pot afecta rochia. Un avantaj major este faptul că aceste rochii se curăță în general foarte ușor, fară a avea nevoie obligatoriu de soluții speciale.

Un alt lucru pe care ar trebui să faci e să eviți contactul cu substanțe chimice puternice, dar pe cât posibil și de zone calde în exces (de exemplu, uscarea forțată după spălare folosind diferite echipamente și ustensile neadecvate).

Expunerea rochiilor și a altor articole din piele la soare poate fi un alt lucru care îți poate afecta aceste țesături. Așa că e de evitat de exemplu, atunci când există un mix de material și piele care poate fi spălat manual și/sau la un program delicat, să usuci ulterior rochia afară, sub razele arzătoare ale soarelui.

Ce ar trebui să ai în vedere când alegi și porți o rochie din piele ecologică

Pe lângă faptul că în alegerea rochiei ideale trebuie să ții cont de dimensiunile corpului tău și de stilul preferat, există și alte lucruri demne de avut în considerare.

De exemplu, pentru că aceste rochii au atât avantaje, cât și dezavantaje, ca orice alt articol vestimentar, un minus al rochiilor din piele ecologică e că nu permit pielii să respire foarte bine în sezonul cald.

Așadar, poate fi dificil să porți o astfel de rochie în momentele critice ale verii, mai cu seamă când umbli prin soare. În perioadele de tranziție și în sezonul rece, se vor dovedi a fi o alegere excepțională, ele putând fi îmbinate inclusiv în straturi pentru un confort termic mai bun. Totodată, nu trebuie să exagerezi privind accesorizarea, iar dacă-ți dorești, o astfel de rochie te va salva indiferent că vrei să mergi la o petrecere, la o întâlnire romantică sau de business la restaurant, fie într-o zi obișnuită la o plimbare, shopping etc.

Rochii din piele ecologică ieftine

Ești în căutarea rochiei perfecte din piele ecologică? Aruncă un ochi pe JojoFashion, magazinul online care-ți pune la dispoziție toate posibilitățile când vine vorba de crearea unor ținute complete, cochete, comode și pentru orice ocazie. Brandurile lor sunt importate din Italia, Turcia, Polonia sau Germania, și se adresează unui public larg de doamne și domnișoare, cu mărimi variate pentru orice siluetă.

Ai la dispoziție rochii din piele conice, scurte sau midi, rochii de club, rochii tip cămașă și multe alte modele care pot prezenta interes pentru tine. Prețurile sunt așa cum am amintit, competitive, pentru toate buzunarele.