Foliile de protecție pentru telefoanele mobile, sunt eficiente sau nu

Orice telefon mobil are nevoie de o protecție suplimentară. Este suficient de greu și de plat pentru a aluneca cu ușurință din buzunar. Este foarte folosit zilnic și în felul acesta se poate zgâria foarte ușor. Este nevoie de măsuri de protecție suplimentare, mai ales pentru modelele foarte sofisticate și moderne care costă foarte mult. De asemenea, este indicat să fie protejat  de praf, de lovituri puternice sau de lichide care pot distruge componentele electronice din interiorul lui (uleiuri, substanțe grase).

            Cele mai bune sfaturi cu privire la protecția telefoanelor mobile, le puteți obține de la firmele care oferă servicii profesionale de reparații telefoane mobile. Specialiștii acestor firme, cunosc cel mai bine costurile, posibilele pierderi precum și ce măsuri puteți lua pentru a proteja telefoanele mobile în condiții cât mai bune.

            Tipuri de folii de protecție pentru telefoanele mobile

            Ecranul unui telefon mobil reprezintă partea cea mai expusă la deteriorări. Această componentă este recomandat să fie foarte bine protejată. Deși în situații extreme nu este o măsură foarte eficientă, ea reușește de foarte multe ori să protejeze ecranul telefonului atât de zgârieturi cât și de șocuri puternice.

            Producătorii din industria de specialitate, au conceput mai multe tipuri de folii de protecție pentru ecranele telefoanelor mobile. Astfel, există folii de protecție de tip PET, TPU sau chiar din sticlă securizată.

            Folii de protecție de tip PET

            Este cel mai simplu și mai ieftin tip de folie telefoane Bacau. Acest tip de folie, util pentru protecția oricărui model de telefon mobil, este fabricat din material plastic care se folosește la realizarea de recipiente pentru produsele alimentare sau pentru lichide.

            Foliile de protecție PET, sunt prevăzute cu o peliculă subțire de silicon pe fiecare parte. Oferă o protecție bună împotriva zgârieturilor nu și împotriva șocurilor importante. Există câteva dezavantaje importante pe care este recomandat să le luați în considerare: nu este foarte eficientă împotriva șocurilor, protecția împotriva zgârieturilor este slabă , rezistența mică împotriva substanțelor uleioase.

            Folii de protecție de tip TPU

            TPU sau poliuretanul plastic este un tip de material plastic foarte flexibil. Foliile de protecție pentru telefoanele mobile de acest tip, se lipesc cu dificultate pe ecranul telefonului, însă, îl protejează mult mai bine. Au o textură ușor cauciucată, ceea ce oferă o protecție mult mai eficientă pentru ecranul telefonului. Zgârieturile fine se pot estompa în timp, amprentele nu sunt nici ele evidente pe acest tip de folie. Costurile sunt mai mari decât în cazul foliilor de tip PET , dar și avantajele sunt mult mai semnificative.

            Folii de protecție de tip sticlă securizată (Tempered Glass)

            Foliile de protecție de tip Tempered Glass sunt mai rezistente la zgârieturi și la șocuri mai puternice. Sunt, de asemenea, mult mai eficiente pentru amortizarea impactului cu solul, atunci când scăpați telefonul pe jos. Dezavantajul cel mai important constă în faptul că, ele trebuie schimbate în mod periodic.

            Rețineți și faptul că, oferă o protecție mult mai bună pentru ochi și oferă intimitate astfel încât, conținutul de pe display să nu poată fi văzut cu ușurință de persoanele aflate în apropiere.

            Cele mai importante dezavantaje constau în faptul că, se pot dezlipi cu ușurință la colțuri și trebuie înlocuite periodic (după câteva luni!).

            Folia de protecție nano-lichidă

            Este o folie de protecție de tip lichid. Mai precis, este vorba despre o soluție care se pulverizează pe suprafața telefonului. Stratul pulverizat este însă foarte fin și nu oferă o protecție foarte eficientă împotriva zgârieturilor. Are o rezistență foarte bună la uleiuri și grăsimi.

            Acestea au fost cele mai importante tipuri de folii pe care le puteți folosi pentru protecția oricărui tip de telefon mobil astăzi. Foarte utile sunt și husele de protecție. De foarte multe ori, protejează cel mai bine împotriva șocurilor din timpul căderii.

            Recomandarea noastră este să apelați pentru montarea lor, la firme profesioniste specializate și în servicii de reparații telefoane mobile sau alte produse electronice, cum ar fi www.reparatiibacau.ro. Specialiștii cu multă experiența în acest domeniu vă pot recomanda și monta cele mai bune folii de protecție doar în câteva minute. Costurile nu sunt foarte mari pentru astfel de servicii!