Cum sa alegi o pereche de bocanci de protectie

Atunci când alegi bocanci de protecție, trebuie să iei în considerare o serie de criterii care nu sunt legate numai de siguranța oamenilor, cum ar fi clasa de protecție și protecția suplimentară necesară, ci și cele legate de aspectul bocancului și confortul persoanelor care îl vor purta. În acest caz este vorba de exemplu, de materialele utilizate și forma bocancilor. De asemenea, bocancii de protecție pe care îi alegi sunt etichetați UE, deoarece acest lucru asigură că încălțămintea respectă pe deplin standardele de siguranță asociate cu riscurile meseriei. Pentru bocanci de protecție, standardul definește diverse criterii care trebuie luate în considerare, în funcție de tipul de protecție necesar. Atunci când alegi bocanci de protecție, este necesar să se țină seama de prezența vârfului de siguranță rezistent la impact sau fără vârf de siguranță.

De ce să porți bocanci de protecție?

Leziunile la picioare reprezintă aproximativ 7% din totalul leziunilor suferite în timpul muncii. Încălțămintea de protecție trebuie să fie înlocuită de angajator, dacă aceasta s-a deteriorat. Angajații trebuie să poarte încălțăminte de siguranță ori de câte ori lucrează sau se deplasează în zone cu risc. Inspectoratul Muncii are dreptul să-l pedepsească pe angajator dacă acesta nu oferă fiecărui angajat încălțăminte de siguranță adecvată. Bocancii de protecție sunt proiectați în principal pentru a proteja picioarele purtătorului de exemplu, de componentele electronice de descărcarea electrostatică. În general, încălțămintea de protecție este cerută de lege, să fie purtată în condiții periculoase de muncă.

Ce tip de bocanci de protecție să alegi?

Alegerea bocancilor de protecție va depinde de nivelul de protecție de care ai nevoie, ținând cont de criteriile de confort, aspect și preț. Bocancii de protecție sunt echipați în general, cu un vârf metalic, pentru a proteja degetele de zdrobire sau tăiere, și care poate rezista la o energie de 200 J. Încălțămintea de siguranță trebuie să fie de asemenea, ca antiaderentă pentru lucrul pe podele netede și uleioase într – un mediu industrial, iar tălpile trebuie să fie rezistente la produse petroliere. De asemenea, este necesar să verifici dacă tălpile sunt anti-perforare , în special pentru atelierele de mașini, anti-statice, pentru lucrările în medii cu descărcare electrostatică sau rezistente la foc, de exemplu, pentru atelierele de sudură. Bocancii de protecție trebuie să fie suficient de rezistenți pentru a rezista cât mai mult posibil în diferite medii de lucru.

De exemplu, din magazinul online esafe.ro poți găsi bocanci fără protecție, îmblăniți, cu talpa din poliuretan cu dublă densitate, antistatică, rezistentă la uleiuri și căldură de contact de până la 110 grade C. Un alt model sunt bocancii de lucru cu talpa rezistentă la hidrocarburi, care sunt potrivite pentru utilizare în construcții, metalurgie, minerit, complex agroindustrial și multe alte industrii. Ghetele sunt realizate prin turnare directă. Puntea din policarbonat oferă protecție pentru degete și protecție împotriva puncțiilor. Materialul părții superioare este din piele de bovină hidrofugă rezistentă la căldură, cu o acoperire specială care protejează împotriva contactului cu medii agresive: ulei, soluții acide, poluare industrială generală. Talpa este din cauciuc poliuretanic cu două straturi, rezistentă la contactul cu o suprafață încălzită, de până la 110 grade Celsius, cu rezistență îmbunătățită la alunecare. Căptușeala este realizată din material 3D respirabil și ușor, care asigură o potrivire confortabilă. 

Esafe.ro – furnizorul tău de echipamente de protecție