5 motive pentru a învăță limba germană

Dacă învățarea măcar puțin dintr-o limbă străină nu a oferit o serie de beneficii pe termen lung, aproape nimeni nu ar fi depus nici măcar un efort mic pentru a se familiariza cu ele.

Popularitatea la nivel continental și nevoile pieței muncii sunt luate în considerare atunci când alegeți o limbă, cel puțin parțial. Engleza și Germana sunt vorbite pentru prima dată în Orientul Mijlociu, precum și în Europa și România.

Descoperiți în secțiunea următoare 5 motive pentru a învăța limba germană indiferent de vârstă, deoarece acest aspect este important pentru procesul de învățare și studiile au arătat că indiferent de acesta, creierul crește mult mai repede, iar beneficiile sunt mai pronunțate.

1. Pentru a socializa cu oameni noi

Există șansa să întâlniți pe cineva dintr-o altă țară și să aveți nevoie să comunicați cu el la un moment dat, fie în limba lor, în limba dvs. sau într-o altă limbă vorbită pe scară largă la nivel internațional, spre deosebire de trecut, când oamenii care vorbeau același lucru. limba au fost limitate la un grup.

Cunoașterea limbii germane vă va permite să cunoașteți oameni noi, să vorbiți cu ei fără efort și să legați prietenii de lungă durată cu cetățenii națiunilor vorbitoare de germană.

2. Educația și autodezvoltarea

Toată lumea vrea să aibă o educație bună, iar abilitățile lingvistice ridicate facilitează obținerea uneia. În plus, s-a dovedit că studiul germană îmbunătățește considerabil memoria, gândirea critică și analitică și atenția la detalii.

Numeroase studii arată că persoanele bilingve sau chiar poliglote au rezultate mai bune din punct de vedere academic decât cei care nu vorbesc nicio altă limbă.

Pentru că urmăriți cum trăiesc oamenii din diferite culturi, învățarea limbii germane vă ajută să acceptați mai mult diferențele culturale, sociale și de altă natură.

3. Studii în străinătate

Germania oferă un număr considerabil de burse persoanelor care doresc să studieze acolo, iar multe colegii și universități colaborează cu instituții de învățământ superior din Europa.

Studenții din Europa și Asia, în special, sunt atrași să studieze în Germania, ca parte a programelor de master.

Există vize turistice speciale pentru tinerii din afara UE care acordă permise de muncă, iar membrii unor profesii specifice pot obține permise speciale care le permit să se ocupe de anumite ocupații. de educatie.

4. Carieră și afaceri

Cunoașterea limbii germane prezintă șanse comerciale fantastice. Există numeroase corporații multinaționale în UE și în țările din Europa de Est, unde germana este a doua limbă vorbită cel mai frecvent.

Toate necesită colaborare cu națiunile care au stabilit economii. Japonia, de exemplu, care este a doua în lume în ceea ce privește dezvoltarea economică, a recunoscut de mult beneficiile limbii germane. Germana este predată practic în toate școlile japoneze și aproximativ 70% dintre elevii din Japonia o învață.

5. Facilitează învățarea limbii engleze și viceversa

Familia de limbi germanice de vest include atât engleza, cât și germana. Se crede că germana este sursa a aproximativ o treime din termenii englezi. Atât terminologia engleză, cât și cea germană sunt folosite în mod interschimbabil în unele contexte. Vorbitorii de germană vor găsi că învățarea limbii engleze este relativ simplă și invers.

Centrul Gutenberg este un loc rapid și simplu pentru a învăța limba germană.

Centrul Gutenberg este o inițiativă marca Gutenberg care sprijină adulții care învață limba germană, oferindu-le instrumente educaționale interactive și cursuri online pentru a face procesul de achiziție a limbii să fie rapid și simplu.

Aveți opțiunea de a opta pentru un curs de germană de tip clasic care urmărește ca procesul de învățare să se încadreze în standardele lingvistice europene, dar și cursuri conversaționale susținute de vorbitori nativi de germană.

Link aici: https://invatagermana.ro/curs-germana-online/

Centrul Didacto știe cum să învețe copiii limba germană

O altă inițiativă marca Gutenberg este Centrul Didacto, a cărei misiune este de a crește generații de copii încrezători care vor ajunge acolo unde își propun prin oferirea de experiențe educaționale calitative, online și offline.
Link aici: https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

Vizitează-ne, accesând site-urile noastre, înscrie-te la un curs gratuit și descoperă și tu limba germană!