15 lucruri interesante pe care nu le stiai despre verighete

Verighetele au fost folosite inca din Egiptul antic pentru a arata dragoste, angajament, bogatie si chiar proprietatea asupra celuilalt. Traditia schimbului de inele este adanc inradacinata in mai multe culturi si in cele mai multe ceremonii de nunta. Nu este de mirare ca, avand o istorie atat de bogata, oamenii sunt fascinati de povestile, faptele si traditiile care inconjoara verighetele.

In cele ce urmeaza va fi prezentata o lista de 15 fapte interesante despre verighete, acestea aratand o istorie uimitor de diversa despre unul dintre cele mai importante simboluri din cultura noastra moderna:

  1. In total, aproximativ 70% dintre mirese isi poarta verigheta pe al patrulea deget al mainii stangi, o traditie care provine din credinta ca vena amoris( vena iubirii) este amplasata acolo.
  2. Verigheta nu se poarta in toate culturile pe degetul inelar. In anumite culturi indiene, mireasa poarta un inel pentru degetul de la picioare.
  3. Cuplurile din Romania, Anglia, Franta sau SUA poarta verighetele pe mana stanga, dar in India, Germania si Rusia, cuplurile prefera mana dreapta.
  4. Traditia ca atat mireasa, cat si mirele, sa poarte verighete a inceput in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand barbatii au inceput sa poarte inele pentru a-si recunoaste sotiile la intoarcerea acasa.
  5. Unul dintre motivele istorice pentru schimbul verighetelor a fost ca barbatul sa demonstreze ca este suficient de stabil din punct de vedere financiar pentru a-si sustine noua mireasa, oferindu-i mai intai, un cadou dintr-un metal pretios.
  6. Numele mirelui este unul dintre cele mai comune cuvinte gravate pe o verigheta
  7. Multi lingvisti considera ca numele ’’diamant’’, provine de la cuvatul grecesc adamant care inseamna invincibil.
  8. Primele verighete dateaza din Egiptul antic. Cuplurile schimbau aceste inele in forma de cerc, ele semnificand eternitatea si zeitati ale soarelui si ale lunii.
  9. Aurul alb si platina sunt cele mai populare doua metale pentru verighete, aurul alb avand un procent de aproximativ 73%.
  10. Cea mai populara forma pentru un diamant este o taietura stralucitoare rotunda.
  11. In fiecare an, SUA utilizeaza aproximativ 17 tone de aur pentru a-l transforma in verighete.
  12. Este o traditie in Romania ca toate cuplurile sa faca schimb de verighete de argint la cea de-a 25-a aniversare a nuntii. Atat barbatul, cat si femeia, vor purta noile inele impreuna cu verighetele din ziua nuntii.
  13. Conform traditiilor, casatoria este sortita esecului daca mirele va scapa pe jos verigheta in timpul ceremoniei.
  14. In Roma antica, oamenii au oferit deseori inele care erau impodobite cu o cheie mica, simbolizand astfel ca inelul este cheia simbolica a inimii sale.
  15. Verighetele sunt realizate in mod traditional din aur, deoarece se considera ca acesta este cel mai pur si valoros metal si se crede ca acesta simbolizeaza perfect casatoria.

Indiferent de traditii si simbolistica, verighetele sunt acum realizate din numeroase alte metale, cu diferite design-uri si pietre pretioase sau semipretioase, astfel incat fiecare cuplu sa aleaga ceea ce considera ca i se potriveste. Totusi, cert este faptul ca toti cei care aleg sa se casatoreasca, aleg sa faca schimb de verighete in ziua nuntii!